• во (предл.) песок (имн.)
  • на (предл.) песок (имн.)
  • низ (предл.) песок (имн.)
  • од (предл.) песок (имн.)
  • по (предл.) песок (имн.)
  • со (предл.) песок (имн.)
  • в (предл.) песок (имн.)
  • под (предл.) песок (имн.)
  • врз (предл.) песок (имн.)
  • за (предл.) песок (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК