• на (предл.) миндер (имн.)
  • до (предл.) миндер (имн.)
  • од (предл.) миндер (имн.)
  • кон (предл.) миндер (имн.)
  • крај (предл.) миндер (имн.)
  • со (предл.) миндер (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК