• на (предл.) камен (имн.)
 • од (предл.) камен (имн.)
 • со (предл.) камен (имн.)
 • во (предл.) камен (имн.)
 • по (предл.) камен (имн.)
 • врз (предл.) камен (имн.)
 • под (предл.) камен (имн.)
 • до (предл.) камен (имн.)
 • зад (предл.) камен (имн.)
 • меѓу (предл.) камен (имн.)
 • без (предл.) камен (имн.)
 • низ (предл.) камен (имн.)
 • за (предл.) камен (имн.)
 • кај (предл.) камен (имн.)
 • кон (предл.) камен (имн.)
 • над (предл.) камен (имн.)
 • крај (предл.) камен (имн.)
 • покрај (предл.) камен (имн.)
 • помеѓу (предл.) камен (имн.)
 • сред (предл.) камен (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК