• живот (имн.) поубав (прид.)
  • кој (имн.) поубав (прид.)
  • град (имн.) поубав (прид.)
  • која (имн.) поубав (прид.)
  • причина (имн.) поубав (прид.)
  • свет (имн.) поубав (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи