• брег (имн.) песок (имн.)
  • век (имн.) песок (имн.)
  • вреќа (имн.) песок (имн.)
  • зрнце (имн.) песок (имн.)
  • килибар (имн.) песок (имн.)
  • набиеница (имн.) песок (имн.)
  • парченце (имн.) песок (имн.)
  • река (имн.) песок (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК