• година (имн.) изврши (гл.)
 • дивизија (имн.) изврши (гл.)
 • болест (имн.) изврши (гл.)
 • век (имн.) изврши (гл.)
 • војска (имн.) изврши (гл.)
 • граница (имн.) изврши (гл.)
 • дете (имн.) изврши (гл.)
 • книжевност (имн.) изврши (гл.)
 • крај (имн.) изврши (гл.)
 • култура (имн.) изврши (гл.)
 • пат (имн.) изврши (гл.)
 • сила (имн.) изврши (гл.)
 • стил (имн.) изврши (гл.)
 • татко (имн.) изврши (гл.)
 • убиство (имн.) изврши (гл.)
 • човек (имн.) изврши (гл.)
 • јазик (имн.) изврши (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи