• куќа (имн.) гради (гл.)
 • брзина (имн.) гради (гл.)
 • ластовица (имн.) гради (гл.)
 • луѓе (имн.) гради (гл.)
 • ограда (имн.) гради (гл.)
 • отвореност (имн.) гради (гл.)
 • парк (имн.) гради (гл.)
 • песок (имн.) гради (гл.)
 • совест (имн.) гради (гл.)
 • сон (имн.) гради (гл.)
 • срце (имн.) гради (гл.)
 • тегоба (имн.) гради (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК