• ќелија (имн.) бев (гл.)
  • ќелија (имн.) влезе (гл.)
  • ќелија (имн.) е (гл.)
  • ќелија (имн.) допре (гл.)
  • ќелија (имн.) започне (гл.)
  • ќелија (имн.) започнува (гл.)
  • ќелија (имн.) има (гл.)
  • ќелија (имн.) може (гл.)
  • ќелија (имн.) навлегува (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК