• полуостров (имн.) бев (гл.)
  • полуостров (имн.) е (гл.)
  • полуостров (имн.) бил (гл.)
  • полуостров (имн.) зборува (гл.)
  • полуостров (имн.) има (гл.)
  • полуостров (имн.) стане (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК