• писател (имн.) кој (зам.)
 • писател (имн.) го (зам.)
 • писател (имн.) им (зам.)
 • писател (имн.) ги (зам.)
 • писател (имн.) ме (зам.)
 • писател (имн.) ја (зам.)
 • писател (имн.) ви (зам.)
 • писател (имн.) кому (зам.)
 • писател (имн.) му (зам.)
 • писател (имн.) никој (зам.)
 • писател (имн.) оние (зам.)
 • писател (имн.) се (зам.)
 • писател (имн.) чиј (зам.)
 • писател (имн.) што (зам.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК