• писател (имн.) има (гл.)
 • писател (имн.) треба (гл.)
 • писател (имн.) бев (гл.)
 • писател (имн.) бил (гл.)
 • писател (имн.) сака (гл.)
 • писател (имн.) доаѓа (гл.)
 • писател (имн.) е (гл.)
 • писател (имн.) живее (гл.)
 • писател (имн.) забележи (гл.)
 • писател (имн.) започнува (гл.)
 • писател (имн.) инсистира (гл.)
 • писател (имн.) користи (гл.)
 • писател (имн.) мисли (гл.)
 • писател (имн.) може (гл.)
 • писател (имн.) нема (гл.)
 • писател (имн.) пишува (гл.)
 • писател (имн.) почне (гл.)
 • писател (имн.) сеќава (гл.)
 • писател (имн.) станува (гл.)
 • писател (имн.) успева (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи