• песок (имн.) и (сврз.)
  • песок (имн.) или (сврз.)
  • песок (имн.) да (сврз.)
  • песок (имн.) додека (сврз.)
  • песок (имн.) иако (сврз.)
  • песок (имн.) ни (сврз.)
  • песок (имн.) но (сврз.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК