• песок (имн.) на (предл.)
  • песок (имн.) во (предл.)
  • песок (имн.) крај (предл.)
  • песок (имн.) од (предл.)
  • песок (имн.) меѓу (предл.)
  • песок (имн.) со (предл.)
  • песок (имн.) пред (предл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК