• песок (имн.) брод (имн.)
  • песок (имн.) кал (имн.)
  • песок (имн.) кат (имн.)
  • песок (имн.) слепец (имн.)
  • песок (имн.) стапка (имн.)
  • песок (имн.) ѕвезда (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК