• песок (имн.) ги (зам.)
  • песок (имн.) го (зам.)
  • песок (имн.) ништо (зам.)
  • песок (имн.) се (зам.)
  • песок (имн.) таа (зам.)
  • песок (имн.) што (зам.)
  • песок (имн.) ја (зам.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК