• песок (имн.) бев (гл.)
  • песок (имн.) гради (гл.)
  • песок (имн.) е (гл.)
  • песок (имн.) завиди (гл.)
  • песок (имн.) носи (гл.)
  • песок (имн.) чкрта (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК