• можност (имн.) тој (зам.)
 • можност (имн.) некој (зам.)
 • можност (имн.) таа (зам.)
 • можност (имн.) кој (зам.)
 • можност (имн.) ги (зам.)
 • можност (имн.) им (зам.)
 • можност (имн.) нему (зам.)
 • можност (имн.) нив (зам.)
 • можност (имн.) се (зам.)
 • можност (имн.) сиот (зам.)
 • можност (имн.) таков (зам.)
 • можност (имн.) ѝ (зам.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи