• миндер (имн.) постеле (гл.)
  • миндер (имн.) пали (гл.)
  • миндер (имн.) пее (гл.)
  • миндер (имн.) послани (гл.)
  • миндер (имн.) потпре (гл.)
  • миндер (имн.) седне (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК