• маса (имн.) и (сврз.)
  • маса (имн.) да (сврз.)
  • маса (имн.) додека (сврз.)
  • маса (имн.) или (сврз.)
  • маса (имн.) а (сврз.)
  • маса (имн.) иако (сврз.)
  • маса (имн.) кај (сврз.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК