• маса (имн.) го (зам.)
  • маса (имн.) се (зам.)
  • маса (имн.) ги (зам.)
  • маса (имн.) му (зам.)
  • маса (имн.) што (зам.)
  • маса (имн.) ја (зам.)
  • маса (имн.) им (зам.)
  • маса (имн.) ме (зам.)
  • маса (имн.) каков (зам.)
  • маса (имн.) никој (зам.)
  • маса (имн.) сите (зам.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК