• камен (имн.) ќе (чест.)
  • камен (имн.) не (чест.)
  • камен (имн.) да (чест.)
  • камен (имн.) дур (чест.)
  • камен (имн.) и (чест.)
  • камен (имн.) ли (чест.)
  • камен (имн.) ни (чест.)
  • камен (имн.) ниту (чест.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК