• камен (имн.) и (сврз.)
  • камен (имн.) да (сврз.)
  • камен (имн.) или (сврз.)
  • камен (имн.) а (сврз.)
  • камен (имн.) за (сврз.)
  • камен (имн.) зашто (сврз.)
  • камен (имн.) кај (сврз.)
  • камен (имн.) ли (сврз.)
  • камен (имн.) отколку (сврз.)
  • камен (имн.) така (сврз.)
  • камен (имн.) штом (сврз.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК