• камен (имн.) тежок (прид.)
 • камен (имн.) студен (прид.)
 • камен (имн.) црн (прид.)
 • камен (имн.) врзан (прид.)
 • камен (имн.) коњски (прид.)
 • камен (имн.) поставен (прид.)
 • камен (имн.) собран (прид.)
 • камен (имн.) бесен (прид.)
 • камен (имн.) воденички (прид.)
 • камен (имн.) гол (прид.)
 • камен (имн.) голем (прид.)
 • камен (имн.) гранитен (прид.)
 • камен (имн.) запретан (прид.)
 • камен (имн.) затворен (прид.)
 • камен (имн.) зафрлен (прид.)
 • камен (имн.) испукан (прид.)
 • камен (имн.) итар (прид.)
 • камен (имн.) качен (прид.)
 • камен (имн.) мој (прид.)
 • камен (имн.) мртов (прид.)
 • камен (имн.) потежок (прид.)
 • камен (имн.) појак (прид.)
 • камен (имн.) сив (прид.)
 • камен (имн.) сличен (прид.)
 • камен (имн.) спремен (прид.)
 • камен (имн.) сребрен (прид.)
 • камен (имн.) стуткан (прид.)
 • камен (имн.) сув (прид.)
 • камен (имн.) трошен (прид.)
 • камен (имн.) тужен (прид.)
 • камен (имн.) фрлен (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК