• камен (имн.) се (зам.)
 • камен (имн.) што (зам.)
 • камен (имн.) го (зам.)
 • камен (имн.) ги (зам.)
 • камен (имн.) кој (зам.)
 • камен (имн.) му (зам.)
 • камен (имн.) ме (зам.)
 • камен (имн.) ми (зам.)
 • камен (имн.) си (зам.)
 • камен (имн.) им (зам.)
 • камен (имн.) нечиј (зам.)
 • камен (имн.) никој (зам.)
 • камен (имн.) секој (зам.)
 • камен (имн.) ти (зам.)
 • камен (имн.) тоа (зам.)
 • камен (имн.) ја (зам.)
 • камен (имн.) ѝ (зам.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК