• камен (имн.) има (гл.)
 • камен (имн.) е (гл.)
 • камен (имн.) нема (гл.)
 • камен (имн.) стои (гл.)
 • камен (имн.) бев (гл.)
 • камен (имн.) бил (гл.)
 • камен (имн.) може (гл.)
 • камен (имн.) тежи (гл.)
 • камен (имн.) фрла (гл.)
 • камен (имн.) ѕида (гл.)
 • камен (имн.) би (гл.)
 • камен (имн.) вароса (гл.)
 • камен (имн.) влечка (гл.)
 • камен (имн.) врти (гл.)
 • камен (имн.) господари (гл.)
 • камен (имн.) забележи (гл.)
 • камен (имн.) заминува (гл.)
 • камен (имн.) извира (гл.)
 • камен (имн.) изврзе (гл.)
 • камен (имн.) излегува (гл.)
 • камен (имн.) искасапи (гл.)
 • камен (имн.) испушти (гл.)
 • камен (имн.) копнее (гл.)
 • камен (имн.) користи (гл.)
 • камен (имн.) корне (гл.)
 • камен (имн.) крши (гл.)
 • камен (имн.) лежи (гл.)
 • камен (имн.) лута (гл.)
 • камен (имн.) мора (гл.)
 • камен (имн.) одгатнува (гл.)
 • камен (имн.) оживува (гл.)
 • камен (имн.) ослушнува (гл.)
 • камен (имн.) откорне (гл.)
 • камен (имн.) падне (гл.)
 • камен (имн.) паѓа (гл.)
 • камен (имн.) пишува (гл.)
 • камен (имн.) погоди (гл.)
 • камен (имн.) пресече (гл.)
 • камен (имн.) пука (гл.)
 • камен (имн.) седне (гл.)
 • камен (имн.) симулира (гл.)
 • камен (имн.) соѕида (гл.)
 • камен (имн.) стане (гл.)
 • камен (имн.) стапнува (гл.)
 • камен (имн.) сте (гл.)
 • камен (имн.) стокми (гл.)
 • камен (имн.) сум (гл.)
 • камен (имн.) удира (гл.)
 • камен (имн.) удри (гл.)
 • камен (имн.) умира (гл.)
 • камен (имн.) успее (гл.)
 • камен (имн.) штрака (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК