• илјада (имн.) друг (прид.)
 • илјада (имн.) квадратен (прид.)
 • илјада (имн.) годишен (прид.)
 • илјада (имн.) мал (прид.)
 • илјада (имн.) млад (прид.)
 • илјада (имн.) наш (прид.)
 • илјада (имн.) нов (прид.)
 • илјада (имн.) светлосен (прид.)
 • илјада (имн.) топовски (прид.)
 • илјада (имн.) турски (прид.)
 • илјада (имн.) автохтон (прид.)
 • илјада (имн.) американски (прид.)
 • илјада (имн.) безимен (прид.)
 • илјада (имн.) безработен (прид.)
 • илјада (имн.) бел (прид.)
 • илјада (имн.) бетонски (прид.)
 • илјада (имн.) ваков (прид.)
 • илјада (имн.) верен (прид.)
 • илјада (имн.) владин (прид.)
 • илјада (имн.) вооружен (прид.)
 • илјада (имн.) добар (прид.)
 • илјада (имн.) мелографски (прид.)
 • илјада (имн.) минат (прид.)
 • илјада (имн.) невидлив (прид.)
 • илјада (имн.) невооружен (прид.)
 • илјада (имн.) невработен (прид.)
 • илјада (имн.) негов (прид.)
 • илјада (имн.) нивен (прид.)
 • илјада (имн.) обработен (прид.)
 • илјада (имн.) песочен (прид.)
 • илјада (имн.) поинаков (прид.)
 • илјада (имн.) покриен (прид.)
 • илјада (имн.) поленов (прид.)
 • илјада (имн.) прв (прид.)
 • илјада (имн.) разен (прид.)
 • илјада (имн.) различен (прид.)
 • илјада (имн.) регистриран (прид.)
 • илјада (имн.) туѓински (прид.)
 • илјада (имн.) убиен (прид.)
 • илјада (имн.) чешки (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК