• илјада (имн.) даде (гл.)
  • илјада (имн.) жолти (гл.)
  • илјада (имн.) запише (гл.)
  • илјада (имн.) мисли (гл.)
  • илјада (имн.) остане (гл.)
  • илјада (имн.) откупи (гл.)
  • илјада (имн.) се (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК