• илјада (имн.) деветстотини (бр.)
  • илјада (имн.) осумстотини (бр.)
  • илјада (имн.) седумстотини (бр.)
  • илјада (имн.) триста (бр.)
  • илјада (имн.) петстотини (бр.)
  • илјада (имн.) четиристотини (бр.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК