• гради (имн.) како (прил.)
 • гради (имн.) кога (прил.)
 • гради (имн.) високо (прил.)
 • гради (имн.) дополу (прил.)
 • гради (имн.) занесено (прил.)
 • гради (имн.) ко (прил.)
 • гради (имн.) луто (прил.)
 • гради (имн.) нежно (прил.)
 • гради (имн.) обилно (прил.)
 • гради (имн.) отсекогаш (прил.)
 • гради (имн.) подоцна (прил.)
 • гради (имн.) спокојно (прил.)
 • гради (имн.) сѐ (прил.)
 • гради (имн.) толку (прил.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК