• гради (имн.) на (предл.)
  • гради (имн.) со (предл.)
  • гради (имн.) во (предл.)
  • гради (имн.) до (предл.)
  • гради (имн.) од (предл.)
  • гради (имн.) без (предл.)
  • гради (имн.) в (предл.)
  • гради (имн.) под (предл.)
  • гради (имн.) за (предл.)
  • гради (имн.) по (предл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК