• гради (имн.) бункер (имн.)
  • гради (имн.) бура (имн.)
  • гради (имн.) жал (имн.)
  • гради (имн.) живот (имн.)
  • гради (имн.) зрак (имн.)
  • гради (имн.) камен (имн.)
  • гради (имн.) поскура (имн.)
  • гради (имн.) рака (имн.)
  • гради (имн.) сонце (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК