• гради (имн.) носи (гл.)
 • гради (имн.) почне (гл.)
 • гради (имн.) руши (гл.)
 • гради (имн.) бие (гл.)
 • гради (имн.) буди (гл.)
 • гради (имн.) грее (гл.)
 • гради (имн.) длаби (гл.)
 • гради (имн.) запаметува (гл.)
 • гради (имн.) има (гл.)
 • гради (имн.) искине (гл.)
 • гради (имн.) кине (гл.)
 • гради (имн.) легне (гл.)
 • гради (имн.) мирува (гл.)
 • гради (имн.) може (гл.)
 • гради (имн.) навлезе (гл.)
 • гради (имн.) недостасува (гл.)
 • гради (имн.) погоди (гл.)
 • гради (имн.) постои (гл.)
 • гради (имн.) почувствува (гл.)
 • гради (имн.) пребликне (гл.)
 • гради (имн.) светне (гл.)
 • гради (имн.) стои (гл.)
 • гради (имн.) чини (гл.)
 • гради (имн.) чука (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК