• ма (изв.) глуп (имн.)
  • ма (изв.) другар (имн.)
  • ма (изв.) животно (имн.)
  • ма (изв.) мера (имн.)
  • ма (изв.) милина (имн.)
  • ма (изв.) пари (имн.)
  • ма (изв.) тета (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК