• кој (зам.) поубав (прид.)
  • ги (зам.) поубав (прид.)
  • кое (зам.) поубав (прид.)
  • нешто (зам.) поубав (прид.)
  • се (зам.) поубав (прид.)
  • таков (зам.) поубав (прид.)
  • јас (зам.) поубав (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи