• го (зам.) ритам (имн.)
  • оној (зам.) ритам (имн.)
  • тој (зам.) ритам (имн.)
  • чиј (зам.) ритам (имн.)
  • чијшто (зам.) ритам (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК