• кој (зам.) писател (имн.)
  • еден (зам.) писател (имн.)
  • каков (зам.) писател (имн.)
  • овој (зам.) писател (имн.)
  • оној (зам.) писател (имн.)
  • секој (зам.) писател (имн.)
  • таков (зам.) писател (имн.)
  • тој (зам.) писател (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК