• таа (зам.) маса (имн.)
  • оваа (зам.) маса (имн.)
  • сите (зам.) маса (имн.)
  • секој (зам.) маса (имн.)
  • таков (зам.) маса (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК