• некој (зам.) камен (имн.)
 • секој (зам.) камен (имн.)
 • еден (зам.) камен (имн.)
 • овој (зам.) камен (имн.)
 • тој (зам.) камен (имн.)
 • ги (зам.) камен (имн.)
 • кој (зам.) камен (имн.)
 • сиот (зам.) камен (имн.)
 • сите (зам.) камен (имн.)
 • тоа (зам.) камен (имн.)
 • јас (зам.) камен (имн.)
 • го (зам.) камен (имн.)
 • неа (зам.) камен (имн.)
 • некаков (зам.) камен (имн.)
 • нив (зам.) камен (имн.)
 • оние (зам.) камен (имн.)
 • секаков (зам.) камен (имн.)
 • ти (зам.) камен (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК