• таа (зам.) илјада (имн.)
  • него (зам.) илјада (имн.)
  • ваа (зам.) илјада (имн.)
  • кој (зам.) илјада (имн.)
  • некој (зам.) илјада (имн.)
  • нему (зам.) илјада (имн.)
  • сите (зам.) илјада (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК