• таа (зам.) болест (имн.)
  • некој (зам.) болест (имн.)
  • сите (зам.) болест (имн.)
  • каков (зам.) болест (имн.)
  • секаков (зам.) болест (имн.)
  • секој (зам.) болест (имн.)
  • таков (зам.) болест (имн.)
  • оваа (зам.) болест (имн.)
  • тебе (зам.) болест (имн.)
  • некаков (зам.) болест (имн.)
  • сет (зам.) болест (имн.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК