• ги (зам.) плука (гл.)
 • го (зам.) плука (гл.)
 • си (зам.) плука (гл.)
 • ни (зам.) плука (гл.)
 • се (зам.) плука (гл.)
 • тој (зам.) плука (гл.)
 • ја (зам.) плука (гл.)
 • им (зам.) плука (гл.)
 • кој (зам.) плука (гл.)
 • ме (зам.) плука (гл.)
 • му (зам.) плука (гл.)
 • те (зам.) плука (гл.)
 • ти (зам.) плука (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК