• си (зам.) отиде (гл.)
 • му (зам.) отиде (гл.)
 • тој (зам.) отиде (гл.)
 • јас (зам.) отиде (гл.)
 • ми (зам.) отиде (гл.)
 • таа (зам.) отиде (гл.)
 • кој (зам.) отиде (гл.)
 • ти (зам.) отиде (гл.)
 • им (зам.) отиде (гл.)
 • него (зам.) отиде (гл.)
 • ние (зам.) отиде (гл.)
 • ни (зам.) отиде (гл.)
 • ѝ (зам.) отиде (гл.)
 • нив (зам.) отиде (гл.)
 • се (зам.) отиде (гл.)
 • сите (зам.) отиде (гл.)
 • што (зам.) отиде (гл.)
 • кое (зам.) отиде (гл.)
 • мене (зам.) отиде (гл.)
 • он (зам.) отиде (гл.)
 • она (зам.) отиде (гл.)
 • себе (зам.) отиде (гл.)
 • тие (зам.) отиде (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК