• се (зам.) испари (гл.)
  • ги (зам.) испари (гл.)
  • го (зам.) испари (гл.)
  • кое (зам.) испари (гл.)
  • му (зам.) испари (гл.)
  • те (зам.) испари (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК