• го (зам.) искористи (гл.)
  • ги (зам.) искористи (гл.)
  • ја (зам.) искористи (гл.)
  • се (зам.) искористи (гл.)
  • те (зам.) искористи (гл.)
  • ме (зам.) искористи (гл.)
  • нѐ (зам.) искористи (гл.)
  • тој (зам.) искористи (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК