• го (зам.) изврши (гл.)
  • ги (зам.) изврши (гл.)
  • се (зам.) изврши (гл.)
  • ја (зам.) изврши (гл.)
  • кој (зам.) изврши (гл.)
  • кое (зам.) изврши (гл.)
  • им (зам.) изврши (гл.)
  • нив (зам.) изврши (гл.)
  • тој (зам.) изврши (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи