• го (зам.) извлече (гл.)
 • се (зам.) извлече (гл.)
 • ги (зам.) извлече (гл.)
 • ја (зам.) извлече (гл.)
 • ме (зам.) извлече (гл.)
 • те (зам.) извлече (гл.)
 • него (зам.) извлече (гл.)
 • ве (зам.) извлече (гл.)
 • ви (зам.) извлече (гл.)
 • кој (зам.) извлече (гл.)
 • му (зам.) извлече (гл.)
 • неа (зам.) извлече (гл.)
 • нѐ (зам.) извлече (гл.)
 • тој (зам.) извлече (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК