• ги (зам.) заработи (гл.)
  • го (зам.) заработи (гл.)
  • ја (зам.) заработи (гл.)
  • им (зам.) заработи (гл.)
  • кој (зам.) заработи (гл.)
  • си (зам.) заработи (гл.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи
ДИГИТАЛНИ РЕСУРСИ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК