• онаков (зам.) сув (прид.)
  • онаков (зам.) бурен (прид.)
  • онаков (зам.) воздушест (прид.)
  • онаков (зам.) горделив (прид.)
  • онаков (зам.) малечок (прид.)
  • онаков (зам.) мирен (прид.)
  • онаков (зам.) модар (прид.)
  • онаков (зам.) несмасен (прид.)
  • онаков (зам.) празен (прид.)
  • онаков (зам.) русокос (прид.)
  • онаков (зам.) старински (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи