• нема (гл.) ниту (чест.)
 • бев (гл.) ниту (чест.)
 • помести (гл.) ниту (чест.)
 • бендиса (гл.) ниту (чест.)
 • бере (гл.) ниту (чест.)
 • гледа (гл.) ниту (чест.)
 • даде (гл.) ниту (чест.)
 • е (гл.) ниту (чест.)
 • зголеми (гл.) ниту (чест.)
 • знае (гл.) ниту (чест.)
 • изгуби (гл.) ниту (чест.)
 • испие (гл.) ниту (чест.)
 • мириса (гл.) ниту (чест.)
 • може (гл.) ниту (чест.)
 • мрда (гл.) ниту (чест.)
 • навестува (гл.) ниту (чест.)
 • наѕира (гл.) ниту (чест.)
 • најде (гл.) ниту (чест.)
 • плаќа (гл.) ниту (чест.)
 • повреди (гл.) ниту (чест.)
 • повторува (гл.) ниту (чест.)
 • покаже (гл.) ниту (чест.)
 • постои (гл.) ниту (чест.)
 • потклекне (гл.) ниту (чест.)
 • прелета (гл.) ниту (чест.)
 • прескокне (гл.) ниту (чест.)
 • признава (гл.) ниту (чест.)
 • пропушти (гл.) ниту (чест.)
 • разбере (гл.) ниту (чест.)
 • спасува (гл.) ниту (чест.)
 • стане (гл.) ниту (чест.)
 • старее (гл.) ниту (чест.)
 • стегне (гл.) ниту (чест.)
 • стори (гл.) ниту (чест.)
 • текне (гл.) ниту (чест.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи