• има (гл.) поубав (прид.)
 • бев (гл.) поубав (прид.)
 • нема (гл.) поубав (прид.)
 • бил (гл.) поубав (прид.)
 • биде (гл.) поубав (прид.)
 • може (гл.) поубав (прид.)
 • види (гл.) поубав (прид.)
 • даде (гл.) поубав (прид.)
 • е (гл.) поубав (прид.)
 • измисли (гл.) поубав (прид.)
 • иска (гл.) поубав (прид.)
 • исплете (гл.) поубав (прид.)
 • навезе (гл.) поубав (прид.)
 • нагласува (гл.) поубав (прид.)
 • направи (гл.) поубав (прид.)
 • нацрта (гл.) поубав (прид.)
 • најде (гл.) поубав (прид.)
 • осигури (гл.) поубав (прид.)
 • посака (гл.) поубав (прид.)
 • претстави (гл.) поубав (прид.)
 • се (гл.) поубав (прид.)
 • слуша (гл.) поубав (прид.)
 • сони (гл.) поубав (прид.)
 • чека (гл.) поубав (прид.)
 • чини (гл.) поубав (прид.)
FlexiMac
 менување на македонски глаголи